Kan (vil) A-pressen rydde opp i barnevernet?

Konsernet ”A-pressen”, er landets neststørste mediekonsern. Det råder over 48 lokalaviser, 46 nettaviser, 46 mobilaviser, Origo, TV2 og flere lokale tv-stasjoner. Mediekonsernet har mer enn 1,6 millioner avislesere.

A-pressens hjemmeside på Internett, www.apressen.no, er i seg selv verdt et besøk. I alle fall for journalister og redaktører som støtter åpenhet, full presse- og ytringsfrihet innenfor forsvarlige og etiske grenser.

A-pressen er landets neststørste mediekonsern. Det råder over 48 lokalaviser, 46 nettaviser, 46 mobilaviser, Origo, TV2 og flere lokale tv-stasjoner. Når et konsern blir så stort som A-pressen er i dag, hvilke garantier har da lesere og tv-seere for at det frie ordet ikke blir kvalt, dvs, ved å nekte eller unnlate å publisere det noen mener, kan oppfattes eller defineres som politisk ”ukorrekt”. Eksempelvis som å omtale barnevernets terror i en lang bredere skala.

Jeg har sakset følgende fra A-pressens hjemmeside, (noen tekster på forsiden), og som faktisk falt i god jord hos en fritalende journalist, (også anklaget av enkelte i Norsk Journalistlag for å være støttespiller for ekstremister). sfm

|

Barnevernansatte opplever trusler på jobb

En barnevernsjef fikk slakteavfall i postkassen og en død rotte på døra. Nå krever ansatte bedre vern.

Barnevernsjef i Stavanger kommune, Gunnar Toresen, opplevde å få slakteavfall i postkassen og en død rotte på døra, skriver Stavanger Aftenblad. På nettet utsettes barnevernansatte for personangrep, hets og svartelister.

Fellesorganisasjonen tar nå opp med Justisdepartementet mangelen på beskyttelse av offentlige tjenestepersoner. Forbundsleder Randi Reese har selv stått på svartelister.   VG

Vår kommentar:

Randi Reese glemmer å nevne de listene som bv-ansatte har laget, og hvor bl.a barn under offentlig omsorg navngis.

Storberget begår straffbare handlinger?

Justisminister Knut Storberget (AP) har møtt seg selv i døren og det noe skikkelig. En minister med advokatutdannelse burde være svært varsom med å kaste stein når han selv sitter i glasshus.

Oslo. Publisert 28.5.2010

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ). (Pressefoto)

Justisminister Knut Storberget (AP) har møtt seg selv i døren og det noe skikkelig. En minister med advokatutdannelse burde i hvert fall være svært varsom med å kaste stein når han selv sitter i glasshus.

Et innlegg til sfm.no fra lokalpolitikeren Mannfred Kumslich (DEM) i Trondheim med tittelenGjelder barneloven også for barnevernet”, var både interessant og ikke desto mindre viktig å få kommentert.

Aller først reagerer jeg med stor forundring over en direkte uttalelse som Knut Storberget kom med til media i forbindelse med endringene i barneloven, (også inntatt i innlegget fra Kumslich), en uttalelse som faktisk bekrefter det jeg hevder i min egen innledning.

Sitat: ”- Å holde kjeft når du vet om noe som kan komme til å skje, det er ikke bare etisk uforsvarlig, men straffbart”, sitat slutt. sfm.no

Leder fredag 12.3.2010

Krafttak for barnevern

Barnevernet i Nord-Trøndelag har dårligst bemanning i landet.

Fylkesmann Inge Ryan i Nord-Trøndelag sa det rett ut i Trønder-Avisa i går: –Vi sliter med å få fagkompetansen ut i småkommunene. Dette er et problem over hele Norge og en god grunn til å fortsette diskusjonen om kommunesammenslåinger. Mange steder har man et interkommunalt samarbeid som fungerer godt og som gjerne kan utvides. Større enheter trengs for at befolkningen skal få de offentlige tjenester de har krav på. Adressa

- Rart vi greide å vokse opp

Fylkesleder Arnulf Goksøyr gikk rett i strupen på formynderstaten da han åpnet årsmøtet til Møre og Romsdal Høyre i Ålesund lørdag formiddag.

Goksøyr tok utgangspunkt i at staten skal bestemme over menneskene fra vuggen til graven og siterte fra en mail han hadde fått fra en bekjent.

Der står det blant annet følgende:
"GRATULERER TIL ALLE SOM ER FØDT MELLOM 1940-1986. For det første overlevde vi å bli født av mødre som røkte og/ eller drakk mens de var gravid med oss og levde i hus fulle av asbestmateriale. De brukte aspirin, spiste muggost, rå egg-produkter,mengder av bacon og fet mat for ikke å snakke om mat tilsatt alskens farge og tilsetningsstoffer, tunfisk rett ut av boksen og ble ikke testet for diabetes eller alvorlige kreftsykdommer. smp

Statens dobbeltmoral (vår kommentar)

Oljepengene pumpes inn i nettgambling

Vil henge opp plakater av voldtektsforbrytere

- Bortsett fra å bli drept, finnes det ikke noe verre enn å bli voldtatt, sier Sylvi Listhaug (FrP). Dagbladet

Flere barn tas fra foreldre

Tall fra alle landets fylkesnemnder viser en kraftig vekst i antallet saker der barnevernet krever omsorgsovertakelse. Barnevernet griper tidligere inn dersom hjelpetiltak i hjemmet ikke fungerer, og det er blant årsakene til veksten i vår landsdel.

Det sier fungerende leder for barnevernet i Kristiansand, Monica Brunner.

– Vi ser tendenser til at vi ikke bruker hjelpetiltak over så lang tid som vi tidligere gjorde. Vi griper raskere inn og fremmer sak om omsorgsovertakelse hvis tiltakene ikke har effekt på omsorgen eller barnas adferd. NRK

Krever redegjørelse om barnevernet

Opposisjonen på Stortinget forlanger at barneminister Anniken Huitfeldt (Ap) redegjør for den vanskelige situasjonen i barnevernet.

Onsdag sendte de parlamentariske lederne i Frp, Høyre, KrF og Venstre Huitfeldt et brev hvor de ber om en slik redegjørelse i Stortinget, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).
– Statsråden må snarest komme til Stortinget og orientere oss eller så får hun gå av. Nå må det bli orden på barnevernet, sier Fremskrittspartiets Karin Woldseth.

Adressa

Forstå det den som vil

I Norge knives stadig flere eksperter og fagfolk om de mest tenkelige årsakene til at mange barn og unge blir både voldelige og kriminelle. Foreldrene er som regel dem som får hovedskylden.   sfm.no

Norge – et demokrati?

Så har det skjedd, Barnevernet, de som står i spissen for å hevde at publisering
av sensitiv informasjon om barn er til skade for barnet, har fått publisert sensitiv
informasjon om barn i form av en etterlysning av barn som om barnet var kriminelt.

Oslo. Publisert 16.2.2010

Av Coppa Dasao

Barnevernet ønsker at slik publisering skal straffeforfølges, likevel går altså Barnevernet

ut og publiserer navn og bilde av barn som de ønsker å få klørne i på den samme

måten de vil forby foreldrene å bruke for å dokumentere Barnevernets overgrep mot

barn og familier. Det første som slo meg når jeg så de sladda bildene på Dagbladets

nettside var om dette kunne være det som de mest fanatiske Barnevernets motstandere

ville se på som den ultimate krigserklæringen mot motstandskampen mot regimets mer

eller mindre åpenbare terrorisering av barnefamilier. Etter å ha sjekket Nettavisens side

er jeg redd Norge er nærmere enn borgerkrig enn det som heldig er. Nettavisen ikke bare

publiserte navnene til barna, de publiserte også bildene av dem UTEN sladd. Det samme

gjorde Sarpsborg Arbeiderblad. VG derimot unnlot å publisere bildene fullstendig og

etterlyser kun foreldrene. Det siste tviler jeg på Barnevernet er spesielt glade for.

sfm.no

Krever redegjørelse om barnevernet

Statsråden må snarest komme til Stortinget og orientere oss eller så får hun gå av. Nå må det bli orden på barnevernet, sier Fremskrittspartiets Karin Woldseth.

bt.no

Åpent brev til Justisminister Knut Storberget (AP)

Hvordan kan en som er jurist og minister, akseptere at foreldre blir utsatt for falske anklager om omsorgssvikt, og samtidig holde munn om barnevernets overgrep?

sfm.no

Krever gransking av barnevernet

Psykisk syke tør ikke søke helsehjelp av frykt for barnevernet, hevder Human Rights Alert - Norway

I et åpent brev til helseminister Bjarne Håkon Hansen, går menneskerettighets- organisasjonen Human Rights Alert - Norway (HRA-N) hardt ut mot barnevernet. Organisasjonen mener at mange er redde for å søke nødvendig helsehjelp fordi det senere kan bli brukt mot dem i barnevernssaker.

Journalen

Vi kommenterer det som ble sagt:

Direkte sitat:

"målet med brevet var å gi ros til helseministeren for at han ønsker åpenhet innen psykiatrien samtidig som vi ønsket å gjøre oppmmerksom på det som foregår innen barnevernet og hvordan barnevernet bruker psykiske symptomer og gir klienter psykiske diagnoser (noe kun psykiatere har adgang til) for å kunne foreta omsorgsovertakelser av barna"

Kuttet halvparten av tilsynene

Fylkesmannen var ikke i nærheten av å utføre de lovpålagte tilsynene på barnevernsinstitusjoner. Det ble løst ved å halvere tilsynskravet.

SLUTTET: Laila Sagstad Fosso undersøkte tilsynsvirksomheten til Fylkesmannen da hun videreutdannet seg som spesialpedagog. Etter endt morspermisjon valgte hun å slutte som utreder i barnevernet.

bt

Fylkesmann Inge Ryan i adressavisen 3/11-2009

inge_ryan_f_mann.pdf

Ministeren må gå

Dette er så grovt at jeg mener vi snakker om hodet på en statsråd, sier Olemic Thommessen i Høyre.

bt

Barnevernet må granskes

Ap-politiker i Bergen Hallgeir Utne Hatlevik mener at hans partifelle, statsråd Anniken Huitfeldt, bør sørge for en ekstern gransking av det statlige barnevernet.

bt

Gir ikke opp kravet om gransking av barnevernet

Både BLD og statssekretæren ble politianmeldt for truslene. Anmeldelsen ble som forventet henlagt men dog i all hemmelighet. Dette ifølge troverdige kilder som har tatt kontakt med sfm.no. Statssekretæren og BLD, kan åpenbart ikke ha sympati eller forståelse for barnevernsofrene som allerede er hardt nok rammet, og statssekretæren ville med sitt utspill helt tydelig hindre retten til fri ytring. Hans uttalelser er nemlig for rene trusler å regne også etter vårt syn. De er også grunnlovsstridig, og likeledes klare brudd på EMK artikkel nr. 10. Vår tolkning av truslene som kom fra statssekretær Kjell Erik Øye i BLD = "øk overgrepene mot barnevernsofre som ytrer seg".

Samfunnsmagasinet

Vil ha mer kontroll på barnevernet

Alle rapporter fra sakkyndige i barnevernssaker skal granskes nærmere. Regjeringen ønsker en egen kommisjon for å sikre barnas interesser.

NRK

12Neste

Støtt vårt arbeid for barn og familier her!

KONTINGENT 2016

Kontingent 2016:

Familie m/barn under 18 år kr. 350,-

Enkeltmedlem kr.250,-

 Betales inn over nettbank med melding: navn og adresse

Kontonr:  1503 0626 114

Bank: DnB NOR BIC: DNBANOKKXXX A/C for international payments:

NO54  1503 0626 114

Forskningsprosjekt om biologisk tilknytning

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjekt:

Jeg heter Ola Kristian Johansen og er masterstudent i sosiologi ved NTNU. Dersom du har bodd i fosterhjem eller på barnevernsinstitusjon, er mellom 18 og 40 år er det deg jeg henvender meg til.
Dette er et forskningsprosjekt om hvordan personer som har vært i offentlig omsorg opplevde og opplever kontakten med sine biologiske foreldre, og hvordan dette preger oppveksten og voksenlivet.
Prosjektets formål er å finne ut mer om hvordan sosial identitet konstrueres gjennom biologisk tilknytning og sosiale bånd. Det jeg finner spesielt interessant å undersøke er personer som har vokst opp i det offentliges omsorg sin relasjon til sine biologiske foreldre, og hvilke konsekvenser kontakten, eller mangel på kontakt - med de biologiske foreldrene har for utviklingen av den sosiale identiteten.

For å innhente denne informasjonen vil jeg intervjue alle deltakerne ansikt til ansikt. Alle opplysningene som fremkommer i undersøkelsen blir behandlet konfidensielt. Din deltakelse er frivillig og du kan trekke deg så lenge prosjektet pågår uten å oppgi noen grunn.

Prosjektet avsluttes i juni 2014. Da vil alle opplysninger om deltakerne være anonymisert og personopplysninger slettet. Prosjektet er meldt til Personvernombudet for forskning, Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste AS

Hvis du ønsker å delta kan du skrive en mail til olakristianj@gmail.com-- 
Vennlig hilsen
Ola Kristian Johansen
Tlf 41434174 
Blogg

Tips frå ein politikar som las boka

Første gongen las han berre sakspapira frå barnevernet, og det kunne sjå ut som ei innlysande sak. Men andre gongen las han både sakspapira og familien sin dokumentasjon; og såg då at dette var eit maktovergrep mot barnet og familien. Les og lær korleis barnevernet konstruerer ei sak utan ei einaste bekymringsmelding!

Haugen bok

 

|

Krav om gransking av barnevernet-Underskriftskampanje.

Det er i tillegg til listen som ligger ute på nett kommet inn ca 2500 underskrifter.HRA-N oppfordrer alle til å støtte opp om denne!

Den ufødte

Den ufødte babyen spurte Gud: "De forteller meg at du vil sende meg ned til jorden i morgen, men hvordan skal jeg klare å leve der når jeg er så liten og hjelpeløs?" Gud svarte: "Den engel vil vente på deg og ta vare på deg." Men hvem skal beskytte meg?" Gud sa: "Din engel vil beskytte deg, selv om det innebærer å risikere sitt eget liv." Babyen sa: "Gud, kan du være så snill å si meg min engels navn?" Gud svarte: "Du vil ganske enkelt kalle henne Mamma."

|

Beskjeder gjennom boksen- Viktig!

Det har kommet flere henvendelser gjennom "kontakt oss" boksen på sida vår.

Det er umulig for oss å svare på disse uten at det legges inn mailadresse eller tlf.nr.

Vi beklager dette!

Styret i HRA-N

Vi krever nå at fylkesnemdssaker og norske rettssaker blir tatt opp med lyd og bilde.

Til: Fylkesnemda og domstolene

Vi krever nå at norske rettssaker blir tatt opp med lyd og bilde. Målet er å styrke rettssikkerheten.
Vi krever at dette må også gjelde fylkesnemnda til den er nedlagt.

Hvis du har en sak som går for fylkesnemda eller domstolene vil det bli tatt opptak av forklaringene som gis av alle parter og alle vitner. Det vil gi en bedre og styrket rettssikkerhet hvis saken skal gå videre til tingretten eller hvis man må anke saken videre til lagmannsretten eller høyesterett.

Skriv under her
|
NRK1 BRENNPUNKT 9. NOVEMBER 2010
HRA-N har mottat en pressemelding fra familien som vi vil gjengi utdrag fra her. Familie måtte flykte fra Norge for å redde barnet Systemkrisen i barnevernet rammer barn med diagnoser og barnevernet tar ofte barn med diagnoser de ikke forstår. NRK1 Brennpunkt 9. november kl. 21.30: En autistisk jente måtte smugles fra barnevernets beredskapshjem til Østerrike for å kunne bo sammen med familien og få oppfølging for diagnosen. Barnevernet i Bærum trodde ikke på en genetisk, medfødt diagnose og kom med falske beskyldninger om familien. Barnevernet i Bærum overkjørte faglig ekspertise. Datteren ble nektet nødvendig medisinsk hjelp i en krise og barnevernet holdt på å drive henne til selvmord (11 år gammel).   Hvorfor barnevern? Familien søkte hjelp fra helsevesenet for datteren som fikk spiseforstyrrelser etter dødsfall i familien og flytting, og kom med dette i kontakt med barnevernet. Hun var innlagt på Ungdomspsykiatrisk klinikk/Ahus i en måned uten at de ville utrede henne. Hun ble utskrevet som frisk og ferdigbehandlet og gitt til barnevernet med en BMI på 13. Familiens bønn om utredning ble ignorert av barnevernet og da barnet til slutt ble utredet var konklusjonen klar: Aspergers syndrom og barnet burde sendes hjem umiddelbart. Likevel ville barnevernet heller sende barnet til et nytt fosterhjem med minimal kontakt med familien. Man prøvde alt for å så tvil om diagnosen for å skjule feilen som var gjort. Flukt fra Norge var eneste mulighet for å redde livet til datteren. I Østerrike ble diagnosen bekreftet, terapi gitt, hun bor sammen med familien, og der er ingen barnevernssak. Familien måtte ofre jobb, bosted, nasjonalitet og muligheten til å bo samlet. Familien var heldig som klarte å komme seg ut av Norge. Men hva med andre barn med nevrologiske diagnoser som ADHD, autisme, Tourette, dysleksi osv som er i samme situasjon – uten mulighet til å bo sammen med familien pga barnevernet? ___________________________________________________________________________ Man tar det for gitt at barnevernsbarn kommer fra dårlige hjem og at løsningen er stillinger, penger og mer makt til barnevernet. Sannheten er at barnevernet mangler kriterier for omsorgsovertakelse, evne til prioritering og derfor ofte tar feil barn. Barnevernets egne sakkyndige skriver bestillingsverk for å sverte familien. Familien og barna lider stort og barnet blir ødelagt for livet i et barnevern uten omsorgsevne og styring. Vi håper at disse problemene blir belyst i media, behandlet politisk og forsket på. Filmen belyser viktige spørsmål: Er barnevernet riktig sted for barn med diagnoser eller bør slike barn få hjelp av PPT og helsevesenet i samarbeid med foreldre? Har barnevernet rett til å overkjøre helsefaglige vurderinger gjort av eksperter på diagnoser ved at de bruker sine egne sakkyndige? Hva vi trenger i et kompetent og menneskelig barnevern: 1. Barn i barnevernet gjennomgår barnepsykiatrisk screening av helsevesenet. 2. Barnevernet følger anbefalinger fra helsevesenet. 3. Barn med lettere diagnoser bor hjemme og får oppfølging fra BUP/PPT. 4. Sakkyndig arbeid gjort av private konsulenter avskaffes. 5. En nøytral klageinstans retter opp feil i enkeltsaker. 6. Ingen omsorgsovertagelse uten beviselige straffbare handlinger. 7. Fylkesnemden legges ned og saker om omsorgsovertagelse går for Tingretten. 8. Barnevernet hjelper barn utsatt for reelt omsorgssvikt. Vi tror åpenhet om problemene i barnevernet og dokumentasjon av overgrep er det eneste som kan føre til forbedringer.
04.11.10 08:39

Til kamp for foreldra

Sorggrupper
Det første store målet er å starta sorg- og sjølvhjelpsgrupper over heile landet.

– Mange opplever stor sorg og trauma på grunn av at borna vert tekne frå dei. Mange opplever også å sjå at borna størjer og vil heim, utan å få lov til det. Barnevernsinngrepa fører i mange tilfelle til at born og foreldre lever i ei opa sorg og permanent krise over mange år.

Vår kommentar:

Slik Sunnmørspostn har vinklet overskriften ser det ut for at denne kampen kun gjelder foreldrene. Dette medfører ikke riktighet, og vi understreker at vi fokuserer på familien-barn og foreldre!

Reaksjoner utenfra:

Er barnevernet ein venn eller ein fiende? sfm.no 

c.pdf

Info in arabic

حملةالتوقيع على طلبات التحقيق في مجال حمايةالطفولة في النرويج

في الأونة الأخيرة قد أكتشفت عن العديد من الإنتهاكات الخطيرة لحقوق الإنسان وهنانشير إلى بعض الأمثلة

 

عدد كبير من الأطفال يتعرضون للإساءةالبدنية والنفسية والجنسية

aftenposten7/11-2008/,veg4/11-2008,adressa14/1.2008

كما نشرت  بعض الصحف من بينها

هذه مجرد أمثلة قليلة فقط ، واعلى من الجبال الجليدية الضخمة

نتيجة سلطة مؤسسة حماية الطفولةعدد كبيرمن الأطفال والأباء والأمهات ينتحرون

كل سنة

 

barnevernsalliansen

 

 

تتعاون مع عدة منضمات وجمعيات والفرق وبالتالي تحتاج إلى إستعراض كامل والتحقيق مع  مؤسسة الطفولة النرويجية ولقد ارسلت هذه الطلبات الى  البرلمان

HRA-N visittkort

Visittkort som kan skrives ut.

hra_n_visittkort_1.pdf