Norway's child protection services do whatever they want to helpless children

07.07.2011
 

Norway's child protection services do whatever they want to helpless children. 44841.jpeg"You will never see your mother again," officers of Norwegian child protection agencies (barnevern) told a 13-year-old boy when they were taking him away from his home. The boy is currently living with a foster family. His biggest dream now is to get back to his mother as soon as possible. Seeking help, the boy wrote several emails to the Russian embassy, in which he told his story.

english.pravda.ru

Vår kommentar:

Flere utenladske medier ser nå ut for å sette søkelyset på hva som foregår i barnevernet i Norge. Hva vil denne "reklamen" koste Norge? HRA-N kan garantere at det kommer mere i tiden fremover!

|

Russian boy hopes for Queen's help

12.07.2011

The fate of the Russian boy, who was taken away from his mother by Norway's child protection services, has attracted public attention. The child is currently staying in a foster home against his own will. Spokespeople for the Russian community in Norway wrote an open letter to the Norwegian authorities, to the Russian administration and to the Council of Europe with a request to interfere in the situation.

english.pravda.ru

|

Kjendisetterforsker bortførte gutt (13) på vei til trening

Polske «Rambo» oppgir å ha borttatt en gutt fra fosterfamilien i Norge.

Privatdetektiven Krzysztof «Rambo» Rutkowski oppgir å igjen ha bortført — eller som han selv sier det, reddet — et barn på norsk jord. db

|

Nyhetsinnslag fra russisk tv

 

Våre redaktører besøkte en desperat Irina Nylund.

I mange år bodde hun i Norge sammen med faren til barnet hennes. Barnets far er av libysk opprinnelse. Familie idyllen tok brått slutt. Irina Nylund ba barnevernet i Norge om hjelp, men i stedet for støtte mistet hun omsorgen for sin sønn. (vår oversettelse. Klipp fra russisk tv om barnevernet i Norge)

|

En russisk kvinne prøver å hente sønnen fra Norge og bort fra sin eks mann som hun mistenker for pedofili.

1tv.ru

Den russiske kvinnen Irina Bergseth prøver å redde sin 4-år gammel sønn fra sin utenlandske ektemann, som hun mistenker for pedofili. Irina ble kjent med ham på internett for noen år siden, giftet seg og flyttet til Norge. Sammen med henne flyttet hennes eldste sønn. Familielivet gikk ikke bra og alt endte opp med skilsmisse. Den minste sønnen var født i Norge og hadde ikke russisk statsborgerskap - etter rettens avgjørelse fikk far daglig omsorg for gutten. I følge mor blir gutten utsatt for misbruk, noe det lokale barnevernet ikke bryr seg om.
 
Dette har foregått forrige vinter etter en tur med faren til none slektninger. Den 4-år gamle gutten kom hjem skremt, og grått hele tiden. Hans far sier: "Det finnes ikke video, det finnes ikke noe overgrep." Men hvordan kunne jeg selv laget videoen, med det han gjør mot barnet (NB: litt usikker på meningen her?). Hvorfor skulle jeg gjøre det? Jeg gikk til politiet og sa: "Vær så snill, hjelp meg...",-forteller Irina Bergseth.
I et brev til konsulen forteller broren om et møte med gutten. Misha var kuttet i pannen. Legen satte 7 sting. Han (stefar) kaster ham vanligvis slik at han treffer en pute slik at det ikke etterlater spor. Men broren min forteller om forferdelig juling og om oral sex.
"Dette var vanskelig å tro, men jeg visste han kunne slå ham.Dette er sjokkerende. Hva han gjør med sin sønn er vanskelig å forstå", sa Alexander Frolov

Dette skal ha foregått sist vinter, etter en tur med faren til noen slektninger. Den 4-år gamle gutten kom hjem skremt, og gråt hele tiden. Hans far sier: "Det finnes ikke video, det finnes ikke noe overgrep." Men hvordan skulle jeg kunnet lage video for å dokumentere hva han gjør mot barnet? Hvorfor skulle jeg gjøre det? Jeg gikk til politiet og sa: "Vær så snill, hjelp meg...",-forteller Irina Bergseth.

Politiet og barnevernet bestemmer: Irina er ikke helt seg selv. Dette kan umulig ha skjedd. Til og med etter at hennes eldste sønn har sagt det samme: faren har prøvd å gjøre det samme mot ham også.
 
"Noen ganger ønsket han å dusje meg, han banket på døra jeg alltid låste fordi jeg er flau, jeg var liten, jeg kjennte ham ikke så godt,og han ønsket alltid å røre meg..", - Sier Alexander Frolov.

Bestemoren til Sasha og Misha, moren til Irina, sier at hun mislikte den norske kjæresten til datteren straks. Alt hadde skjedd så fort. "Hun informerte meg om at han er kommet til Moskva. De ble kjent på internett og ønsket å gifte seg, uten å tenke på at hun hadde en gutt fra sitt tiligere ekteskap.",-forteller Anna Frolova, moren til Irina Bergseth.
Eventyret tok slutt fort. Den norske mannen, som dette er det 4. ekteskapet for, begynner å slå sin nye kone. Skilsmisse. Til og begynne med virker det som et uskyldig ønske om å kunne treffe sønnen sin.


Den norske legen fastslår: ingen har misbrukt den lille Misha. Den uavhengige eksperten er sikker på det motsatte.
"Alle symptomene som observeres hos barnet kan tolkes som seksuelt misbruk, som er blitt gjort mot gutten.", - sier psykologen Larissa Sazanovitch.
Moren mistet omsorgen for begge barna under påstander om at hun var psykisk syk. Sasha ble plassert i fosterhjem, Misha skulle oppdras av faren. Irina kunne treffe den minste gutten.

Den eldste sønnen klarte å rømme fra forsterfamilien med hjelp fra en polsk detektiv, hvilket telefonnummer han fant på internett. Han forberedte hele den spesielle rednings-operasjonen, mens han var på kino, for å forsikre seg at gutten virkelig ville dra tilbake til moren sin.

"Operasjnen foregikk praktisk talt uten en lyd, en uke etter at vi mottok guttens brev. Det kom tre av våre biler, 6 assistenter gjorde hele jobben, de tok Irina og Aleksander med til Polen", - forteller den private detektiven Kshishtoff Rutkowski.


Operasjonen er omstridt ift loven. Moren og sønn ble smuglet ut gjennom Sverige, Danmark, Tyskland. 2000 km på 18 timer, og med så få pauser som mulig. De var redd noen fulgte etter dem. Irina forteller at sønnen Sasha først kunne slappe av etter at de krysset grensen til Russland.

Til tross for trusselen om rettsforfølgelse, er Irina kommer til å gå tilbake til Norge for å vinne tilbake sin yngste sønn. Dette blir vanskelig. Misha har ikke russisk statsborgerskap. Norge vanskeligjør alt ved å unngå å kommentere.
"Jeg er fri nå, og det samme vil skje med ham. Vi skal være sammen, alle tre. Alt blir normalt", mener Aleksander Frolov. (vår oversettelse)
 

 

|

Hvorfor kan kjærlige familier noen ganger bare møtes i retten

 1tv.ru

Den russiske kvinnen kjemper nå i retten for å vinne tilbake sine barn, som ble tvangsflyttet av barnevernet i Norge og overlevert til fosterforeldre av myndighetene. Etter hennes skilsmisse fra hennes mann, som er norsk, mener myndighetene at en kvinne ikke kan oppdra dem riktig. Og dette tilfellet er dessverre ikke unikt.
 
 
To ganger i året i to timer - så mye får  hun se barna sine. Svetlana Tarannikova har to sønner og en datter. Lille Sophia kjenner knapt moren sin

Når Svetlana skilte seg fra sin ektemann, en nordmann, ble barna  hos mor. Men Barnevernet,  hvis funksjon er å hjelpe barn og familier i vansker, begynte å tvile:Ville en enslig mor håndtere dette?
 
Barna ble plassert i et fosterhjem med homoseksuelle foreldre. Slike familier regnes som fullverdige i Norge, og barnevernet ble rasende når Svetlana nektet at barna skulle dit.


Samarbeidet mellom barnevern og mor opphørte, og saken gikk til domstolene. Saken er ikke avgjort, men likevel er barna plassert hos en norsk familie. Kanal 1Ru ba Barnevernet  kommentere saken, men i siste øyeblikk ble intervjuet nektet.  "Jeg beklager, det var en misforståelse. Grunnen til at jeg kan ikke si noe om dette er at dette er interne opplysninger", - sa talsmann for barnevernet,Henrik Nielsen.

Barnevernets dører som oftest stengt, selv for norske medier. Barnevernet var enige i at vi kontaktet  Barne-og likestillingsdepartementet, som har ansvar for barnevernstjenesten.

"Vi får bekymringsmelding pr.brev eller  telefon om problemer i familien. I 20% av tilfellene, foreldrene selv har bedt oss om hjelp og sendt forespørselen. Noen ganger er en slik bekymringsmelding sendt av naboer, barnehage eller skole.  Barnevernet undersøker deretter meldingen. Det fleste barna mottar hjelp i hjemmet sitt, men noen ganger er det nødvendig å flytte barnet.I så fall blir den endelige avgjørelse tatt av retten,. "- sa statssekretær i Barne-og likestillingsdepartementet, Henriette Westrihn).

Men barnevernet  har rett til å ta barnet før rettssaken, hvis foreldre har problemer med alkohol eller rusmisbruk, barn blir slått, ydmyket, får dårlig mat, og selv om de ansatte bare synes at mamma og pappa ikke kan takle oppdragelsen ser barnevernet et behov for å gripe inn akutt.

 Barnevernsansatte har myndighet til å overvåke familien døgnet rundt. Når som helst på dagen kan de komme hjem og be om å få komme inn. Dersom de er hjemme og  ikke åpner med en gang, blir dette faktisk journalført og kan senere bli brukt som "bevis" for at  foreldre ønsker å skjule noe.

 
Ordene til Barnevernet trenger ikke  å være bygd på fakta, noe som er stadfestet i lovverket for norsk politi.

Politiet er forpliktet til å yte barnevernet assistanse, dersom mor og far ikke aksepterer å gi fra seg barnet. Når et barn kommer i en spesielt utvalgt norsk fosterfamilie beholderde biologiske foreldrene retten til å se barnet og barnet kan også bli returnert. Alt som trenges er at Barnevernet sier: de har  forbedret seg. Men for å rettferdiggjøre seg selv,betyr det å avkrefte titalls negative rapporter. Men noen rapporter er som ulvebilletter,de gir ingen sjanser.(***Se Wikipedia for "wolf ticket")
 
"Min sønn ble venn med en 12 år gammel gutt. Jeg pleide å gå tur med dem.Da jeg leste journalen fra barnevernet virket det som jeg hadde brukt min mindreårrige sønn til å forføre gutten, og dette forskrekket meg" - Sa Svetlana Tarannikova /

Lignende problemer gjelder  ikke bare overfor russere. Den polske jentas, Nicole Fish, foreldre ble anklaget for at et barnet gikk for lenge i en deprimert tilstand. Selv om Helena og Arkadiusz forsikret Barnevernet at  datteren var trist fordi hun bekymret seg for bestemorens helse , bestemte barnevernet å ta omsorgen fra Nicoles foresatte. 29 juni  greide foreldrene, ved hjelp av en polsk privatetterforsker, å ta med barnet til Polen. Norske myndigheter har satt et ultimatum: Hvis Nicole ikke returneres - hele familien vil bli nektet innreise.

I henhold til lovene i Norge, er nasjonalitet irrelevant. Domstolene, som beslutter fremtiden til barn fra andre land,er  faktisk lukket og det blir ikke invitert noen representanter fra ambassader eller utenlandske ombudsmenn. Barnevernet vinner frem i ni av ti saker.

Tatyana Bitkina ble fratatt  hennes sønn etter at han kom inn i en slåsskamp i barnehagen. Nå, etter hvert samvær skrives det i rapporten: mor gjør barnet nervøst. Men lydopptak som Tatiana har gjort i hemmelighet og sendt til Kanal 1, viser  klart at det er ikke morens oppførsel som forårsaker tårer hos  gutten.

Det finnes ingen statistikk over hvor mange barn som  returneres  til foreldre. Men fosterfamilier som ønsker å overta barn i Norge florerer. Tross alt, de får penger fra staten i tillegg til 80.000 NOK  per år for å dekke utgiftene for fosterbarn-som en belønning. Hvis barnet ditt har en kronisk sykdom - øker fosterhjemsgodtgjørelsen. Mange tar til seg både  tre og fire barn. Hva som skjer med barna i neste omgang er barnevernet tydeligvis ikke interessert i når de er fosterhjemsplassert.  Tidligere ble hver ripe på Lukes kropp journalført av barnevernet, nå har han kroppen full av store blåmerker som barnevernet ikke bryr seg om. Gutten er plassert hos  "en lykkelig familie", valgt av "høyt kvalifiserte spesialister", noe som betyr at arbeidet er gjort. De som ikke er  enige - dårlige foreldre. (vår oversettelse)
--

|

Støtt vårt arbeid for barn og familier her!

KONTINGENT 2016

Kontingent 2016:

Familie m/barn under 18 år kr. 350,-

Enkeltmedlem kr.250,-

 Betales inn over nettbank med melding: navn og adresse

Kontonr:  1503 0626 114

Bank: DnB NOR BIC: DNBANOKKXXX A/C for international payments:

NO54  1503 0626 114

Forskningsprosjekt om biologisk tilknytning

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjekt:

Jeg heter Ola Kristian Johansen og er masterstudent i sosiologi ved NTNU. Dersom du har bodd i fosterhjem eller på barnevernsinstitusjon, er mellom 18 og 40 år er det deg jeg henvender meg til.
Dette er et forskningsprosjekt om hvordan personer som har vært i offentlig omsorg opplevde og opplever kontakten med sine biologiske foreldre, og hvordan dette preger oppveksten og voksenlivet.
Prosjektets formål er å finne ut mer om hvordan sosial identitet konstrueres gjennom biologisk tilknytning og sosiale bånd. Det jeg finner spesielt interessant å undersøke er personer som har vokst opp i det offentliges omsorg sin relasjon til sine biologiske foreldre, og hvilke konsekvenser kontakten, eller mangel på kontakt - med de biologiske foreldrene har for utviklingen av den sosiale identiteten.

For å innhente denne informasjonen vil jeg intervjue alle deltakerne ansikt til ansikt. Alle opplysningene som fremkommer i undersøkelsen blir behandlet konfidensielt. Din deltakelse er frivillig og du kan trekke deg så lenge prosjektet pågår uten å oppgi noen grunn.

Prosjektet avsluttes i juni 2014. Da vil alle opplysninger om deltakerne være anonymisert og personopplysninger slettet. Prosjektet er meldt til Personvernombudet for forskning, Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste AS

Hvis du ønsker å delta kan du skrive en mail til olakristianj@gmail.com-- 
Vennlig hilsen
Ola Kristian Johansen
Tlf 41434174 
Blogg

Tips frå ein politikar som las boka

Første gongen las han berre sakspapira frå barnevernet, og det kunne sjå ut som ei innlysande sak. Men andre gongen las han både sakspapira og familien sin dokumentasjon; og såg då at dette var eit maktovergrep mot barnet og familien. Les og lær korleis barnevernet konstruerer ei sak utan ei einaste bekymringsmelding!

Haugen bok

 

|

Krav om gransking av barnevernet-Underskriftskampanje.

Det er i tillegg til listen som ligger ute på nett kommet inn ca 2500 underskrifter.HRA-N oppfordrer alle til å støtte opp om denne!

Den ufødte

Den ufødte babyen spurte Gud: "De forteller meg at du vil sende meg ned til jorden i morgen, men hvordan skal jeg klare å leve der når jeg er så liten og hjelpeløs?" Gud svarte: "Den engel vil vente på deg og ta vare på deg." Men hvem skal beskytte meg?" Gud sa: "Din engel vil beskytte deg, selv om det innebærer å risikere sitt eget liv." Babyen sa: "Gud, kan du være så snill å si meg min engels navn?" Gud svarte: "Du vil ganske enkelt kalle henne Mamma."

|

Beskjeder gjennom boksen- Viktig!

Det har kommet flere henvendelser gjennom "kontakt oss" boksen på sida vår.

Det er umulig for oss å svare på disse uten at det legges inn mailadresse eller tlf.nr.

Vi beklager dette!

Styret i HRA-N

Vi krever nå at fylkesnemdssaker og norske rettssaker blir tatt opp med lyd og bilde.

Til: Fylkesnemda og domstolene

Vi krever nå at norske rettssaker blir tatt opp med lyd og bilde. Målet er å styrke rettssikkerheten.
Vi krever at dette må også gjelde fylkesnemnda til den er nedlagt.

Hvis du har en sak som går for fylkesnemda eller domstolene vil det bli tatt opptak av forklaringene som gis av alle parter og alle vitner. Det vil gi en bedre og styrket rettssikkerhet hvis saken skal gå videre til tingretten eller hvis man må anke saken videre til lagmannsretten eller høyesterett.

Skriv under her
|
NRK1 BRENNPUNKT 9. NOVEMBER 2010
HRA-N har mottat en pressemelding fra familien som vi vil gjengi utdrag fra her. Familie måtte flykte fra Norge for å redde barnet Systemkrisen i barnevernet rammer barn med diagnoser og barnevernet tar ofte barn med diagnoser de ikke forstår. NRK1 Brennpunkt 9. november kl. 21.30: En autistisk jente måtte smugles fra barnevernets beredskapshjem til Østerrike for å kunne bo sammen med familien og få oppfølging for diagnosen. Barnevernet i Bærum trodde ikke på en genetisk, medfødt diagnose og kom med falske beskyldninger om familien. Barnevernet i Bærum overkjørte faglig ekspertise. Datteren ble nektet nødvendig medisinsk hjelp i en krise og barnevernet holdt på å drive henne til selvmord (11 år gammel).   Hvorfor barnevern? Familien søkte hjelp fra helsevesenet for datteren som fikk spiseforstyrrelser etter dødsfall i familien og flytting, og kom med dette i kontakt med barnevernet. Hun var innlagt på Ungdomspsykiatrisk klinikk/Ahus i en måned uten at de ville utrede henne. Hun ble utskrevet som frisk og ferdigbehandlet og gitt til barnevernet med en BMI på 13. Familiens bønn om utredning ble ignorert av barnevernet og da barnet til slutt ble utredet var konklusjonen klar: Aspergers syndrom og barnet burde sendes hjem umiddelbart. Likevel ville barnevernet heller sende barnet til et nytt fosterhjem med minimal kontakt med familien. Man prøvde alt for å så tvil om diagnosen for å skjule feilen som var gjort. Flukt fra Norge var eneste mulighet for å redde livet til datteren. I Østerrike ble diagnosen bekreftet, terapi gitt, hun bor sammen med familien, og der er ingen barnevernssak. Familien måtte ofre jobb, bosted, nasjonalitet og muligheten til å bo samlet. Familien var heldig som klarte å komme seg ut av Norge. Men hva med andre barn med nevrologiske diagnoser som ADHD, autisme, Tourette, dysleksi osv som er i samme situasjon – uten mulighet til å bo sammen med familien pga barnevernet? ___________________________________________________________________________ Man tar det for gitt at barnevernsbarn kommer fra dårlige hjem og at løsningen er stillinger, penger og mer makt til barnevernet. Sannheten er at barnevernet mangler kriterier for omsorgsovertakelse, evne til prioritering og derfor ofte tar feil barn. Barnevernets egne sakkyndige skriver bestillingsverk for å sverte familien. Familien og barna lider stort og barnet blir ødelagt for livet i et barnevern uten omsorgsevne og styring. Vi håper at disse problemene blir belyst i media, behandlet politisk og forsket på. Filmen belyser viktige spørsmål: Er barnevernet riktig sted for barn med diagnoser eller bør slike barn få hjelp av PPT og helsevesenet i samarbeid med foreldre? Har barnevernet rett til å overkjøre helsefaglige vurderinger gjort av eksperter på diagnoser ved at de bruker sine egne sakkyndige? Hva vi trenger i et kompetent og menneskelig barnevern: 1. Barn i barnevernet gjennomgår barnepsykiatrisk screening av helsevesenet. 2. Barnevernet følger anbefalinger fra helsevesenet. 3. Barn med lettere diagnoser bor hjemme og får oppfølging fra BUP/PPT. 4. Sakkyndig arbeid gjort av private konsulenter avskaffes. 5. En nøytral klageinstans retter opp feil i enkeltsaker. 6. Ingen omsorgsovertagelse uten beviselige straffbare handlinger. 7. Fylkesnemden legges ned og saker om omsorgsovertagelse går for Tingretten. 8. Barnevernet hjelper barn utsatt for reelt omsorgssvikt. Vi tror åpenhet om problemene i barnevernet og dokumentasjon av overgrep er det eneste som kan føre til forbedringer.
04.11.10 08:39

Til kamp for foreldra

Sorggrupper
Det første store målet er å starta sorg- og sjølvhjelpsgrupper over heile landet.

– Mange opplever stor sorg og trauma på grunn av at borna vert tekne frå dei. Mange opplever også å sjå at borna størjer og vil heim, utan å få lov til det. Barnevernsinngrepa fører i mange tilfelle til at born og foreldre lever i ei opa sorg og permanent krise over mange år.

Vår kommentar:

Slik Sunnmørspostn har vinklet overskriften ser det ut for at denne kampen kun gjelder foreldrene. Dette medfører ikke riktighet, og vi understreker at vi fokuserer på familien-barn og foreldre!

Reaksjoner utenfra:

Er barnevernet ein venn eller ein fiende? sfm.no 

c.pdf

Info in arabic

حملةالتوقيع على طلبات التحقيق في مجال حمايةالطفولة في النرويج

في الأونة الأخيرة قد أكتشفت عن العديد من الإنتهاكات الخطيرة لحقوق الإنسان وهنانشير إلى بعض الأمثلة

 

عدد كبير من الأطفال يتعرضون للإساءةالبدنية والنفسية والجنسية

aftenposten7/11-2008/,veg4/11-2008,adressa14/1.2008

كما نشرت  بعض الصحف من بينها

هذه مجرد أمثلة قليلة فقط ، واعلى من الجبال الجليدية الضخمة

نتيجة سلطة مؤسسة حماية الطفولةعدد كبيرمن الأطفال والأباء والأمهات ينتحرون

كل سنة

 

barnevernsalliansen

 

 

تتعاون مع عدة منضمات وجمعيات والفرق وبالتالي تحتاج إلى إستعراض كامل والتحقيق مع  مؤسسة الطفولة النرويجية ولقد ارسلت هذه الطلبات الى  البرلمان

HRA-N visittkort

Visittkort som kan skrives ut.

hra_n_visittkort_1.pdf