Art.25. Under offentlig omsorg

Fosterfar siktet for baby-vold

Et spedbarn ble hardt skadet etter et angivelig trappefall med sin fosterfar. Sykehuslegene så imidlertid tegn til baby-vold og slo alarm.

Om morgenen 8. juli ankom fosterfaren legevakten ved Stavanger universitetssykehus, med sin to måneder gamle fosterdatter. Han forklarte at han nær tre timer tidligere hadde falt i trappen med babyen. Skadene var så omfattende at spedbarnet ble fløyet med helikopter til Haukeland sykehus, der hun ble lagt i koma og medisinert.

Barneklinikken avdekket bl.a. kraniebrudd og omfattende blødninger i øyebunnen og mellom hjernen og hjerneskallen, i tillegg til epileptiske kramper og lungeskader. Aftenposten

Vår kommentar:

Hadde dette skjedd hos biologisk familie ville dette barnet blitt satt på hemmelig adresse. Siden det var fosterfar får han samvær med tilsyn!

13-åring har gitt livstegn fra seg

VESTBY: Foreldrene til 13-åringen som forsvant fra Vestby lørdag, har fortalt politiet at han har det bra. oblad

|

«Andreas ble satt ut på gata for å dø»

Jeg var sikker på at Andreas var i trygge hender hos Origo-senteret i Våler. Så får vi en telefon om at han er funnet død etter en overdose i en leilighet på Trara...

Med egne ord forteller den 43 år gamle moren om hva som skjedde fredag 18. februar:

-Sammen med et par andre pasienter ved senteret ble Andreas tatt på fersken av betjeningen for å ha sniffet bensin. Psykologen ved Origo konstaterte at sønnen min var såpass hardt ruset at det kunne være fare for livet.

Noen timer senere blir han likevel bedt om å forlate stedet, dog først etter å ha fått spørsmålet "tror du at du klarer deg selv gjennom helga?". Andreas svarte naturligvis ja. Demokraten

Fikk heroin av barnevernet

Den 32 år gamle mannen hadde praksisplass på barnevernsinstitusjonen Løft AS i Horten da han ga den 15 år gamle jenta heroin. Sammen røyket de stoffet på rommet hennes. nettavisen

|

Mange innvandrerbarn på institusjon

Hvert femte barn i barnevernsinstitusjoner på Østlandet har minoritetsbakgrunn. Barna er flyktninger eller har foreldre som oftere tyr til vold, mener barnevernstjenesten og forskere.

Dette er et veldig høyt antall med tanke på andelen av befolkningen de utgjør, mener professor Tormod Øia, ved institutt for sosialfag ved Høgskolen i Telemark. Dagsavisen

Barneverngründer anmeldt for vold

En barneverngründer i Østfold er politianmeldt for vold mot barnevernsbarn på sin egen institusjon.

Kvelertak og «grisebank»

Kvelertak, turer i skogen for å få straff, og uttrykk som «grisebank» er også brukt når barn forteller om sine opplevelser på institusjonen Krageviken.

Fylkesmannens tilsynsavdeling og BUF-etat region Øst handlet raskt da de ble kjent med sakene fra barnevernet i tre ulike kommuner.

– Vi sikret jo situasjonen for ungdommene ved ekstra tilsyn fra oss og fra fylkesmannen, og ved at daglig leder og eier fratrådte driften, forteller Kopperud. NRK

Hjelpeapparat som overgriper

Barn med store atferdsvansker blir ofte kasteballer i det offentlige hjelpeapparatet. Resultatet er at barna kan få større problemer enn de hadde i utgangspunktet.

 Det er slående og skremmende. Spesielt sett i lys av at barn bør vokse opp i trygge omgivelser med få, nære og varige relasjoner til voksenpersoner, sier Eyvind Hedel.

I ti år drev Hedel et kollektiv for ungdommer som ble sett på som altfor vanskelige til å kunne plasseres i fosterhjem og offentlige ungdomsinstitusjoner.

Over en treårsperiode fulgte han to av de unge klientene på kollektivet. Hedels doktoravhandling er en fortelling om vandringen disse barna har hatt gjennom hjelpeapparatet og altfor mange tiltak som fosterhjem og institusjoner.

 Forskning.no

11-åringen funnet - moren pågrepet

Var hjemme hos moren, som hadde mistet omsorgsretten. Livstegn på Facebook sju timer før oppklaringen.

Den 11 år gamle gutten som har vært savnet i Oslo i fem døgn og som ble etterlyst av politiet onsdag ettermiddag, ble funnet i god behold før midnatt, opplyser informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt.

Han ble funnet hos sin mor. Hun er pågrepet av politiet og sitter i avhør, blant annet for å ha hindret politiets arbeid.

Gutten bodde på en barnevernsinstitusjon fordi moren var fratatt omsorgsretten.

Dagbladet

- Barnevernsbarn utsettes for overgrep på nettet

De ansatte i barnevernet mangler oversikt over nettbruken, viser en Redd Barna-rapport.

Redd Barna har dybdeintervjuet 18 barnevernsansatte og fagfolk om nettovergrep.

Ifølge organisasjonen er ikke barnevernet flink nok til å få med seg hva som skjer på nettet. Barn og unge blir nemlig lokket til å kle av seg foran datamaskinens kamera og bruker nettet til å avtale sex mot penger, skriver Dagsavisen.

Dagbladet

Barnevernet og den brutale virkeligheten

"Jeg er ikke overbevist at barnevernet har kompetanse eller vilje til å hjelpe disse barna eller deres familier"

Elisabeth Johannessen Fyllingsdalen

Nylig hentet barnevernet i Vindafjord kommune med politiets assistanse to unger fra sine foreldre på en særdeles brutal måte.
Hendelsen fikk oppmerksomhet i mediene fordi hentingen ble filmet av barnas slektninger.
Filmsnutten, som viser skrikende barn som på et hjerteskjærende vis blir revet fra sine foreldre, ble av barnas familie lagt ut på internett til irritasjon for barnevernet i kommunen.
Reaksjonene som etterfulgte offentliggjøring av filmen er en studie verdt. Barnevernet, og psykologer knyttet til barnevernet, var raskt ute med å fordømme publiseringen av filmen, som viste barnevernets bruk av tvang; de mente at dette utvilsomt ville skade barna. Men en brutal tvangsfjerning fra sine nære og kjære vil ikke være en belastning for barna, skal man tro. tb.no

14-åring tatt for biltyveri for ellevte gang

To 14 år gamle gutter tilhørende barnevernet ble i kveld tatt for biltyveri.

fvn.no

14-åring tatt for biltyveri 11 ganger

Gikk inn i et hus vest for Kristiansand og stjal med seg bilnøklene. Kjørte i snøfonn. Dagbladet

Spøkelsesjakt i barnevernet

Ikke klarert

Områdeleder i Bufetat Fonna, Øistein L. Gunnarshaug, bekrefter at den alternative tjenesten ble bestilt av en vikar ved Hetlandstunet.

– Rekvirering av klarsynt ble ikke klarert med ledelsen. Og jeg må få lov til å påpeke at dette overhodet ikke er en behandlingsmetode som staten står inne for, sier Gunnarshaug som ikke kjenner til alle detaljene i saken. Han kan derfor ikke svare på om den klarsynte skal ha lyktes i å drive ut spøkelsene fra opprinnelige Hetland skule, eller om vedkommende i det hele tatt «fant» eller «følte» spøkelser ved institusjonen.

– Hvilket signal gir det når en offentlig barnevernsinstitusjon leier inn slike alternative tjenester?

– Bufetat jobber etter allment anerkjente metoder. At dette har skjedd, er ikke akseptabelt, svarer Gunnarshaug.

h-avis.no / VG / Dagbladet

Vår kommentar:

Dette er vel den eneste offentlige etaten som bruker "klarsynte" som hjelpemiddel i sak? "Klarsynte" blir brukt som argument i fylkesnemder/domstoler over hele landet for å kunne tvangsplassere barn. Disse "klarsynte" ser langt inn i fremtiden når barn tas fra foreldre: "Man kan anta at omsorgsevne ikke vil være god nok i fremtiden" er kanskje det argumentet som oftest blir brukt i disse sakene?

Vi viser til boka "...Det er så personavhengig. Om barnevernsarbeiderens personlige makt" av Sigrid Nordstoga (forskningsserie 34,Høgskulen i Agder,Kristiansand):

"Å predikere er et kjennetegn ved barnevernets beslutninger i barnevernet."

Fremmedordboka viser Prediksjon: antakelse som gjelder ett fremtidig forhold,basert på sannsynlighet.

- Barnevernsgutter truet med å drepe med en sprøyte med Klorin

En 17 år gammel barnevernsgutt og en kamerat skal ha holdt en 48 år gammel kvinne fanget i en leilighet i Bergen sentrum, og truet med å drepe henne med en sprøyte med Klorin. VG / Dagbladet

Halvparten av barnevernsbarna har ruset seg

Over halvparten av barnevernsbarna her i landet har brukt rusmidler. Samtidig vet barnevernsansatte altfor lite om rusmisbruk, viser en rapport.

VG

Barnevernsbarn raner for å dekke narkogjelden sin

På bare tre måneder er det begått 20 ran med gjerningsmenn fra et belastet ungdomsmiljø i Grenland. Den yngste raneren er 14 år, de fleste er i alderen 16-18 år.

VG

20 ran i regi av barnevernsbarn på tre måneder

I løpet av tre måneder har politiet registrert 20 ran med gjerningsmenn fra et belastet ungdomsmiljø i Grenland i Telemark.

Dagbladet

Beskrev barn som var ruset daglig

De omfattende rusproblemene blant barn i barnevernsinstitusjoner var kjent for den øverste politiske ledelsen allerede for to år siden.

bt.no

Dopdebuterer på barnehjem

Utekontakten i Bergen advarer mot at unge begynner med narkotika på barnevernsinstitusjoner.

bt

1234Neste

Støtt vårt arbeid for barn og familier her!

KONTINGENT 2016

Kontingent 2016:

Familie m/barn under 18 år kr. 350,-

Enkeltmedlem kr.250,-

 Betales inn over nettbank med melding: navn og adresse

Kontonr:  1503 0626 114

Bank: DnB NOR BIC: DNBANOKKXXX A/C for international payments:

NO54  1503 0626 114

Forskningsprosjekt om biologisk tilknytning

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjekt:

Jeg heter Ola Kristian Johansen og er masterstudent i sosiologi ved NTNU. Dersom du har bodd i fosterhjem eller på barnevernsinstitusjon, er mellom 18 og 40 år er det deg jeg henvender meg til.
Dette er et forskningsprosjekt om hvordan personer som har vært i offentlig omsorg opplevde og opplever kontakten med sine biologiske foreldre, og hvordan dette preger oppveksten og voksenlivet.
Prosjektets formål er å finne ut mer om hvordan sosial identitet konstrueres gjennom biologisk tilknytning og sosiale bånd. Det jeg finner spesielt interessant å undersøke er personer som har vokst opp i det offentliges omsorg sin relasjon til sine biologiske foreldre, og hvilke konsekvenser kontakten, eller mangel på kontakt - med de biologiske foreldrene har for utviklingen av den sosiale identiteten.

For å innhente denne informasjonen vil jeg intervjue alle deltakerne ansikt til ansikt. Alle opplysningene som fremkommer i undersøkelsen blir behandlet konfidensielt. Din deltakelse er frivillig og du kan trekke deg så lenge prosjektet pågår uten å oppgi noen grunn.

Prosjektet avsluttes i juni 2014. Da vil alle opplysninger om deltakerne være anonymisert og personopplysninger slettet. Prosjektet er meldt til Personvernombudet for forskning, Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste AS

Hvis du ønsker å delta kan du skrive en mail til olakristianj@gmail.com-- 
Vennlig hilsen
Ola Kristian Johansen
Tlf 41434174 
Blogg

Tips frå ein politikar som las boka

Første gongen las han berre sakspapira frå barnevernet, og det kunne sjå ut som ei innlysande sak. Men andre gongen las han både sakspapira og familien sin dokumentasjon; og såg då at dette var eit maktovergrep mot barnet og familien. Les og lær korleis barnevernet konstruerer ei sak utan ei einaste bekymringsmelding!

Haugen bok

 

|

Krav om gransking av barnevernet-Underskriftskampanje.

Det er i tillegg til listen som ligger ute på nett kommet inn ca 2500 underskrifter.HRA-N oppfordrer alle til å støtte opp om denne!

Den ufødte

Den ufødte babyen spurte Gud: "De forteller meg at du vil sende meg ned til jorden i morgen, men hvordan skal jeg klare å leve der når jeg er så liten og hjelpeløs?" Gud svarte: "Den engel vil vente på deg og ta vare på deg." Men hvem skal beskytte meg?" Gud sa: "Din engel vil beskytte deg, selv om det innebærer å risikere sitt eget liv." Babyen sa: "Gud, kan du være så snill å si meg min engels navn?" Gud svarte: "Du vil ganske enkelt kalle henne Mamma."

|

Beskjeder gjennom boksen- Viktig!

Det har kommet flere henvendelser gjennom "kontakt oss" boksen på sida vår.

Det er umulig for oss å svare på disse uten at det legges inn mailadresse eller tlf.nr.

Vi beklager dette!

Styret i HRA-N

Vi krever nå at fylkesnemdssaker og norske rettssaker blir tatt opp med lyd og bilde.

Til: Fylkesnemda og domstolene

Vi krever nå at norske rettssaker blir tatt opp med lyd og bilde. Målet er å styrke rettssikkerheten.
Vi krever at dette må også gjelde fylkesnemnda til den er nedlagt.

Hvis du har en sak som går for fylkesnemda eller domstolene vil det bli tatt opptak av forklaringene som gis av alle parter og alle vitner. Det vil gi en bedre og styrket rettssikkerhet hvis saken skal gå videre til tingretten eller hvis man må anke saken videre til lagmannsretten eller høyesterett.

Skriv under her
|
NRK1 BRENNPUNKT 9. NOVEMBER 2010
HRA-N har mottat en pressemelding fra familien som vi vil gjengi utdrag fra her. Familie måtte flykte fra Norge for å redde barnet Systemkrisen i barnevernet rammer barn med diagnoser og barnevernet tar ofte barn med diagnoser de ikke forstår. NRK1 Brennpunkt 9. november kl. 21.30: En autistisk jente måtte smugles fra barnevernets beredskapshjem til Østerrike for å kunne bo sammen med familien og få oppfølging for diagnosen. Barnevernet i Bærum trodde ikke på en genetisk, medfødt diagnose og kom med falske beskyldninger om familien. Barnevernet i Bærum overkjørte faglig ekspertise. Datteren ble nektet nødvendig medisinsk hjelp i en krise og barnevernet holdt på å drive henne til selvmord (11 år gammel).   Hvorfor barnevern? Familien søkte hjelp fra helsevesenet for datteren som fikk spiseforstyrrelser etter dødsfall i familien og flytting, og kom med dette i kontakt med barnevernet. Hun var innlagt på Ungdomspsykiatrisk klinikk/Ahus i en måned uten at de ville utrede henne. Hun ble utskrevet som frisk og ferdigbehandlet og gitt til barnevernet med en BMI på 13. Familiens bønn om utredning ble ignorert av barnevernet og da barnet til slutt ble utredet var konklusjonen klar: Aspergers syndrom og barnet burde sendes hjem umiddelbart. Likevel ville barnevernet heller sende barnet til et nytt fosterhjem med minimal kontakt med familien. Man prøvde alt for å så tvil om diagnosen for å skjule feilen som var gjort. Flukt fra Norge var eneste mulighet for å redde livet til datteren. I Østerrike ble diagnosen bekreftet, terapi gitt, hun bor sammen med familien, og der er ingen barnevernssak. Familien måtte ofre jobb, bosted, nasjonalitet og muligheten til å bo samlet. Familien var heldig som klarte å komme seg ut av Norge. Men hva med andre barn med nevrologiske diagnoser som ADHD, autisme, Tourette, dysleksi osv som er i samme situasjon – uten mulighet til å bo sammen med familien pga barnevernet? ___________________________________________________________________________ Man tar det for gitt at barnevernsbarn kommer fra dårlige hjem og at løsningen er stillinger, penger og mer makt til barnevernet. Sannheten er at barnevernet mangler kriterier for omsorgsovertakelse, evne til prioritering og derfor ofte tar feil barn. Barnevernets egne sakkyndige skriver bestillingsverk for å sverte familien. Familien og barna lider stort og barnet blir ødelagt for livet i et barnevern uten omsorgsevne og styring. Vi håper at disse problemene blir belyst i media, behandlet politisk og forsket på. Filmen belyser viktige spørsmål: Er barnevernet riktig sted for barn med diagnoser eller bør slike barn få hjelp av PPT og helsevesenet i samarbeid med foreldre? Har barnevernet rett til å overkjøre helsefaglige vurderinger gjort av eksperter på diagnoser ved at de bruker sine egne sakkyndige? Hva vi trenger i et kompetent og menneskelig barnevern: 1. Barn i barnevernet gjennomgår barnepsykiatrisk screening av helsevesenet. 2. Barnevernet følger anbefalinger fra helsevesenet. 3. Barn med lettere diagnoser bor hjemme og får oppfølging fra BUP/PPT. 4. Sakkyndig arbeid gjort av private konsulenter avskaffes. 5. En nøytral klageinstans retter opp feil i enkeltsaker. 6. Ingen omsorgsovertagelse uten beviselige straffbare handlinger. 7. Fylkesnemden legges ned og saker om omsorgsovertagelse går for Tingretten. 8. Barnevernet hjelper barn utsatt for reelt omsorgssvikt. Vi tror åpenhet om problemene i barnevernet og dokumentasjon av overgrep er det eneste som kan føre til forbedringer.
04.11.10 08:39

Til kamp for foreldra

Sorggrupper
Det første store målet er å starta sorg- og sjølvhjelpsgrupper over heile landet.

– Mange opplever stor sorg og trauma på grunn av at borna vert tekne frå dei. Mange opplever også å sjå at borna størjer og vil heim, utan å få lov til det. Barnevernsinngrepa fører i mange tilfelle til at born og foreldre lever i ei opa sorg og permanent krise over mange år.

Vår kommentar:

Slik Sunnmørspostn har vinklet overskriften ser det ut for at denne kampen kun gjelder foreldrene. Dette medfører ikke riktighet, og vi understreker at vi fokuserer på familien-barn og foreldre!

Reaksjoner utenfra:

Er barnevernet ein venn eller ein fiende? sfm.no 

c.pdf

Info in arabic

حملةالتوقيع على طلبات التحقيق في مجال حمايةالطفولة في النرويج

في الأونة الأخيرة قد أكتشفت عن العديد من الإنتهاكات الخطيرة لحقوق الإنسان وهنانشير إلى بعض الأمثلة

 

عدد كبير من الأطفال يتعرضون للإساءةالبدنية والنفسية والجنسية

aftenposten7/11-2008/,veg4/11-2008,adressa14/1.2008

كما نشرت  بعض الصحف من بينها

هذه مجرد أمثلة قليلة فقط ، واعلى من الجبال الجليدية الضخمة

نتيجة سلطة مؤسسة حماية الطفولةعدد كبيرمن الأطفال والأباء والأمهات ينتحرون

كل سنة

 

barnevernsalliansen

 

 

تتعاون مع عدة منضمات وجمعيات والفرق وبالتالي تحتاج إلى إستعراض كامل والتحقيق مع  مؤسسة الطفولة النرويجية ولقد ارسلت هذه الطلبات الى  البرلمان

HRA-N visittkort

Visittkort som kan skrives ut.

hra_n_visittkort_1.pdf